Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Év Fagylaltja Verseny 2016

2016-06-06

Idén is június első hétfőjén rendezik meg a 2016-os Év fagylaltja versenyt. A helyszín az elmúlt évekhez képest változik. A tavaly nyáron újranyitott szegedi Virág Cukrászda ad otthon a megmérettetésnek.

A rendezvény célja, hogy a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylaltokat népszerűsítse.

A verseny nyertese pénzjutalmat nem kap, viszont a nagy médiaérdeklődésnek köszönhetően, cukrászdája az egész ország számára ismert lesz, így jelentős forgalomnövekedés prognosztizálható. Az elmúlt évek nyertesei ezt, csak megerősíteni tudják. Az Év fagylaltja vándorserleget, a szabadon választott kategória győztese viheti haza.

Sajnos ennek ellenére az tapasztalható, hogy évek óta, fokozatosan csökken a nevezők száma. Ez szakemberek szerint, a gazdasági helyzetnek és a cukrászok ebből eredően növekvő leterheltségének tulajdonítható be.

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is az első 100 fagylalt nevezését tudják elfogadni. A tavaly létrehozott – Kézműves Fagylalt Nívódíj – idén is várja gazdáját. Lényege, hogy a versenyző által készített fagylalt, mind a két kategóriában (kötelező íz és szabadon választott) az első öt helyezettben benne legyen, és a zsűri ez alapján osztja ki a díjat. Tavaly viszont ez nem sikerült egyik nevezőnek se, így nem került kiosztásra a díj.

Az idei évben is szerepel a “Mentes”kategória, az Év fagylaltja verseny kiírásában. Ebben a kategóriában a “mentes” fagylaltok indulhatnak, melyek nem tartalmaznak hozzáadott: répacukrot, glutént, laktózt, és tejfehérjét.

Nevezések beérkezési határideje: 2016. május 27.

Verseny időpontja: 2016.  június 6.

Helyszín: Virág Cukrászda, Szeged

Az idei kötelező íz: meggy.

Részletek

Dátum:
2016-06-06
Esemény Tags:

Szervező

Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
Honlap:
www.cukraszat.net

Helyszín

Virág Cukrászda
Klauzál tér 1.
Szeged, Csongrád megye 6720 Magyarország
+ Google Térkép
  • Impresszium

    A netdesszert.hu weblap magánszemélyek birtokában van. Szervereink elérését az Intrex-Hosting Kft biztosítja. Médiaajánlattal kapcsolatban vegye fel velünk a kapcsolatot. A honlapon foglaltak felhasználása, átdolgozása, publikálása kizárólag a netdesszert.hu engedélyével lehetséges. Elérhetőség: info@netdesszert.hu
  • Find us on Facebook