2017.04.11-én a Carpigiani és a Sigep – olasz kiállító csoport szervezésében megvalósuló utazó fagylalt verseny BUDAPESTEN fog megállni, hogy meghatározza a 2017. júliusában az olaszországi Bologna-ban megrendezésre kerülő európai döntőkön részt vevő döntősöket.

Magyarország a világ legjobb ízeinek keresésére induló első nemzetközi utazó verseny következő állomásaként került reflektorfénybe. Az European Challenge c. európai verseny 2017.04.11-én kerül Magyarország kizárólagos Carpigiani márkakereskedőjénél, Bulfoni Kft.-nél megrendezésre, és 24 fagylalt kézműves fog egymással versengeni. A Gelato World Tour irányítását a sikeres fagylalt vállalkozókat képző, világszerte leghírnevesebb iskola, a Carpigiani Gelato University és a világ elsőrendű kézműves fagylalt kereskedelmi kiállítása, a Sigep – olasz kiállító csoport vállalta magára. A Gelato World Tour küldetésének tekinti, hogy a fagylalt kultúráját elterjessze szerte a világon.

Ha részt szeretne venni, nem kell mást tennie, csak kapcsolatba lépni a Carpigiani márkakereskedővel és pályázni az Ön nevével fémjelzett ízzel. A verseny napján a fagylaltkészítők a szervezők segítségével biztosított helyszínen készítik el a fagylaltjukat, amit ezt követően az iparág szakemberei, helyi chefek és élelmiszerre szakosodott újságírók fognak értékelni. A legjobb íz jut tovább, így ezek versenyezhetnek a 2017. július 24-25-én az olaszországi Bologna-ban megrendezésre kerülő európai döntőkben. Az európai döntőkben az Európa különböző pontjairól érkezett chefek versengenek azért, hogy elnyerjék a 2017. szeptember 8-10. között az olaszországi Riminiben megtartani tervezett Gelato World Tour végső döntőjében számukra biztosított két helyet.

“A kézműves fagylalt napról napra egyre nagyobb megbecsülésnek örvend egész Magyarországon, és sokan szeretnének még jobban belelátni abba, hogy kik is azok az ilyen felséges termékeket készítő fagylalt chefek.” – magyarázza Achille Sassoli, a Gelato World Tour igazgatója. „Mi magunk is izgatottan várjuk, hogy meglássuk, Magyarország fagylaltmesterei milyen ízeket kínálnak a Gelato World Tour Challenge értékelő zsűrijének, és bizonyosak vagyunk abban, hogy a nyertes íz komoly vetélytárs lesz azon a végső döntőn, ahol a világ különböző pontjairól összesereglő fagylalt chefek versenyeznek a „Világ legjobb fagylaltja” cím elnyeréséért!”

(forrás: cukraszat.net, Foto: Facebook/Gelato World Tour)