Lezajlott a verseny, amit minden cukrász érdeklődve figyel, az Év fagylaltja választás. Magáról a versenyről már többször beszámoltunk honlapunkon. Most a verseny végeredményét szeretnénk ismertetni.

A versenyen négy kategória volt.

A kategória: Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehet nevezni, ami természetes alap és járulékos anyagokkal, természetes állomány javítóval, tojás hozzáadásával főzéssel készültek, és kizárólag a saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva kerülnek a tégelyekbe.

B kategória: Ebben a kategóriában a kötelező fagylaltban a hagyományos alapanyagokat – úgymint tej, tejszín és/vagy vaj, cukor, tojás – kötelezően használni kell. A szabadon választott fagylaltnál nincs alapanyag megkötés.

C kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye.

D kategória: „Mentes” fagylalt, azaz „hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt” kategória, szabadon választott ízben.

A zsűrinek tagja volt többek között Tarján Zsófia a Honeybeast énekese, Ördög Nóra műsorvezető, Dr. Botka László Szeged város polgármestere, Marko Krivokapic a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője, valamint Segal Viktor a Magyar Bocuse d’Or tagja.

Év Fagylaltja 2016

Vezúv – Hiczkó Henrietta (Nándori Cukrászda, Budapest)

Nyertesek kötelező meggy fagylalt ízben:

A. kategória

1. Tokaji meggy – Tóth Norbert (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)

2. Meggyesrétes – Pálfi Attila (Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő)

3. Konyakos Meggy – Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros)

B. kategória

1. Narancsos meggy – Kiss Edina (Corner Caffé, Balmazújváros)

2. Kardamomos Meggy – Somogyi Renáta (Bringatanya Fagyizó, Gyenesdiás)

3. Tejszínes meggyfagylalt mézes fenyőmag ölelésben – Zséli Bernadett (Csakafagyi Látványfagyizó és Cukrászda, Biatorbágy)

C. kategória

1. Nagyonmeggy – Kirschner Zoltán (Gelato Italiano Kft., Környe)

2. Meggy fagylalt – MEC3 Hungary Kft. (Budapest)

3. Narancsos marcipános meggy – Kiss Edina (König Trade Kft., Balmazújváros)

Nyertesek szabadon választott kategória ízben

A. kategória

1. Vezúv – Hiczkó Henrietta (Nándori Cukrászda, Budapest)

2. Gyömbéres Maláta Fagylalt – Damniczki Balázs (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár)

3. Málnás vaníliás csokiság – Tóth Norbert (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)

B. kategória

1. Vilmoskörtés borhab – Somogyi Renáta ((Bringatanya Fagyizó, Gyenesdiás)

2. Parmezános körtés joghurt – Csuta Zsolt (Csuta Cukrászda, Csákvár)

3. Vilmoskörtés mascarpone – Hiczkó Henrietta (Nándori Cukrászda, Budapest)

C. kategória

1. „Roppantjó” pisztácia – Nagy István (Martin Braun Kft., Budapest)

2. Amadeus Dream – Elia Bianchini (PreGel s.p.a, Olaszország)

3. Fehértói mézes mandulás-meggyes pite – Hajdu Zoltán (KEN Carpathia Kft., Budapest)

Nyertes szabadon választott “mentes” fagylalt kategóriában

D. kategória

1. Cukormentes eper – Hiczkó Henrietta (Nándori Cukrászda, Budapest)

2. Bársonyos mandulafagylalt – Hajdu Zoltán (KEN Carpathia Kft., Budapest)

3. Paleo mangós őszibarack homoktövissel – Erdélyi Balázs (Frer Cukrászda, Budapest)

Különdíjak

Szeged város különdíj: Parmezános körtés joghurt – Csuta Zsolt (Csuta Cukrászda, Csákvár)

Közönségdíj: Parmezános körtés joghurt – Csuta Zsolt (Csuta Cukrászda, Csákvár)

Kézműves Fagylalt Nívódíj: Tóth Norbert (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)

Kisfilm a versenyről:

(Videó forrása: delmagyar.hu)

A NetDesszert.hu csapata, gratulál minden nevezőnek.