“Csak egy dolog van, mi erősebb a világ összes hadseregénél: egy ötlet, aminek eljött az ideje. – Victor Hugo”

Június 10-én kezdetét veszi a XV. labdarúgó Európa-bajnokság. Szinte már egész Európa focilázban ég. Minden nagyobb áruházban Eb-s relikviák, promóciós anyagok, pontgyűjtő füzetek. A nyár egyik legnagyobb eseménye lesz az Olimpia mellett. Ez egy olyan esemény, ami kicsiktől a nagyokig mindenkit érdekel.

Természetesen a fagylaltos szakma sem maradhat ki ebből az eseményből. Ami valljuk be, elég nagy hiba lenne. Most viszont másképp gondolhatunk a Eb-re, mivel hazánk válogatottja is kijutott. A nagy sikerű két évvel ezelőtti VB fagyi után, idén az EB fagyi lesz az egyik legnagyobb siker. Viszont most nem a kék-fehér-piros színekre kell rámenni, hanem a hazánk piros-fehér-zöld színeire. Több fagyizóban is megjelentek már a különféle szurkolói fagylaltok.

Elsők között készítették el Balatonmáriafürdőn a Florida Fagyizóban a Hajrá Magyarok nevű fagyit.  A „Hajrá Magyarok” fagylalt a Magyar Labdarúgó Válogatott tiszteletére elkészített szurkolói fagylalt. Mivel a magyar csapat 44 év után jutott ki az Eb-re, ezért nagy futballünnep várható hazánkban. Ezt az alkalmat ragadta meg Pálfi Attila és családja, így találták ki a szurkolói fagyit.

hajra magyarok

Hajrá Magyarok! – Florida Fagyizó

A fagylalt lényege, hogy színben harmonizáljon a Magyarország színeivel, illetve egy gombóc fagylalt elnyalása után az ember úgy érezze, ezt a válogatott tiszteletére fogyasztotta el. Íze üdítően frissítő. A gyömbéres limonádé alapfagyi, egy kis lime-al és eperrel vagy megbolondítva. 

Pálfi Attila elmondta, hogy nagyon jó a fagylalt fogadtatása. „ Az embereknek tetszik, hogy „magyar” fagyi van a pultban. Sok vendégünk kér belőle egy gombócot, mondván ne ezen múljon a válogatott sikere. Az idősebb emberek, akik még az Aranycsapat idején is szurkolhattak a válogatottnak, ők is örülnek és pár szurkolói történetet is elmesélnek, míg elnyalják a fagyit.” – mondta

Nem kell messze menni, hogy egy másik szurkoló fagylaltot kóstolhassunk meg. A kiskanizsai Puncs fagyizóban is készítettek egy EB-fagyit.  

A Foci Európa Bajnokság fagylaltját álmodták meg, mi több: el is készítették az ország kedvenc fagyizójában, Horváth „Mákos” Ferenc Puncs Fagyizójában. A hideg, sportos nyalat a következő: a nemzeti trikolórt idéző színek közül a piros eperből, a fehér szotyival és tökivel vaníliából, a zöld pedig kiviből készül. Így fagyizás közben is doboghat a szívünk, zuboghat a vér a magyar focistákért a zöld gyepen. A bónusz pedig: egy sablon segítségével kakaóporból a Magyar Labdarúgó Szövetség címere díszíti a focifagyi kompozíciót.  A hivatalos bemutatáson majd a Horvát-család régi barátja a sokszoros válogatott labdarúgó Juhász Roland ajánlja mindenkinek a Bajnokok Fagyiját

Kedves Olvasóink! Ha Ti is találkoztatok hasonló fagylalttal, ami a labdarúgó Eb-re készült, akkor küldjétek el nekünk a info@netdesszert.hu e-mail címre. Köszönjük