A hétvégén megtörtént a Nyitott Balaton programsorozat keretein belül, a Balaton Fagyija  harmadik versenyének zsűrizése.

Az 5 tagú zsűri egyesével végigjárta a benevezett fagylaltozókat, és több tényezőt is figyelembe véve hozták meg a döntésüket. Ilyen volt az íz, illat, állag, szín, dekoráció, praktikum, és persze valamelyest kötődjön a Balatonhoz is.

A mezőny rendkívül kitett magáért, ezzel is mutatván, hogy a Balaton környékén is számos minőségi fagyizó található. Összesen 11 fagyizó nevezett be a megmérettetésre, két-két versenyfagyival. Elmondható, a versenybíráknak nem volt könnyű dolguk a 22 fajta fagyiból kiválasztani, azt az egyet, ami a 2016-os évben a Balaton Fagyija címet birtokolhatja, illetve üzletében kirakhatja a vándorserleget.

A nyertes pályázó:

Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő

A nyertes fagyi:

Vulkánok Ajándéka

 

Vulkánok Ajándéka - Balaton fagyija 2016

Vulkánok Ajándéka – Balaton fagyija 2016

Különdíjasok:

Bringatanya, Gyenesdiás – Gyenesdiós

Cappuccino Kávéház,Balatongyörök – Györöki mandulás

Amarettó Fagylaltozó, Balatonalmádi – Pisztáciás csokibomba

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Balaton fagyija különdíjasok”]

A zsűri döntése alapján, tehát a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó kapta a Balaton fagyija megtisztelő címet és a vándorserleget. Egy éven keresztül elmondhatják magukról, hogy Övék a Magyar Tenger környékén kapható legfinomabb fagyi. A máriai csapat már másodszor hódította el a kupát a versenyben, sőt az előző évben is különdíjasok lettek.

A Vulkánok ajándéka egy 100%-os Szent György-hegyi mustból készített fagylalt citromfűvel és mentával ízesítve, ribizli szósszal meglocsolva. A fagylalt a tégelyben vulkán formát kapott utalva arra, hogy a Badacsonyi borvidék a vulkánok működésének köszönhetően alakult ki.

A zsűrizésről készült képekeket és a nevezett fagylaltokat ITT tudjátok megnézni!

A NetDesszert.hu csapata szívből gratulál a győztesnek, és az összes résztvevő fagylaltozónak egyaránt!

(foto: Facebook/Bringatanya, Facebook/CappuccinoKávéház)