A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2015. február 16-án tisztújító közgyűlést tartott.

A közgyűlésen vendégként részt vett dr.Török Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkárságának szakértője, aki tájékoztatta a résztvevőket a vendéglátó ágazatot – ezen belül a cukrász vállalkozásokat is – érintő kormányzati koncepcióról és a jövőben várható intézkedésekről.

Vendégként köszöntötte még a közgyűlést Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke, Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Németh László, az IPOSZ elnöke, Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Váradi János, a PanGastro egyesület elnöke, Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója.

A tisztújító közgyűlésre 118 tagvállalkozás regisztrált, ami a tagság közel egyharmadát jelenti. Soha nem vettek még részt ilyen számban a közgyűlésen, ami szervezet érdekérvényesítő képességének, érdekképviseleti szerepének elismerését mutatja.

A megválasztott új vezetőség névsora:

Szakmai elnök: Horváth Ferenc

Társelnök: Selmeczi László

Általános alelnök: Kiss Zoltán

Általános alelnök: Gyuris László

Ügyvezetőségi tagok: Bergmanné Gutman Gabriella
                                     Lajos Attiláné
                                     Balogh László
                                     Pataki Ádám

Felügyelő Bizottság elnöke: Nándori László

Tagjai: Horváth Tibor
             Körmöndi Géza

Az új vezetés célként határozta meg a taglétszám további növelését, a szakmai kontroll további erősítését a szakmunkás- és mesterképzés felett a kamarákkal együttműködve, a minőségi cukrásztermékek népszerűsítését szolgáló kommunikáció hatékonyabbá tételét és csatornáinak szélesítését a fogyasztók felé, valamint a gazdasági érdekérvényesítő és lobby tevékenység erősítését.

(Forrás/www.cukraszat.net)