Eljött egy új év. Új fagylaltos szezon veszi kezdetét tavasszal. Ilyenkor a legtöbb fagyis számot vet, átgondolja az előző évet és megpróbálja levonni a tanulságot. Mi az, amin jövőre változtatni kell és mi az, ami igazán jól sikerült. Sok idő nincsen. Jövő hétvégén már megkezdődnek a nagy szakmai kiállítások. Ezek közül is a legjelentősebb a Sigep!, amit minden év januárjában az olaszországi Riminiben rendeznek meg. Viszont mi sem maradunk hazai rendezvény nélkül, mert idén először fogják megtartani a Fagylalt Kiállítás és Fesztivált. Szóval az idő sürget és még azt sem lehet tudni, mikor kezdődik a szezon. Mert lehet márciusban még havat lapátolunk, de az is előfordulhat, hogy már javában tombolni fog a tavasz.

Mi leültünk és megpróbáltuk összeszedni, azt az öt dolgot, amit mi idén várunk a fagylaltos szezontól:

1. Minőség javulása: Úgy gondoljuk a fagylalt valamelyest luxuscikk. De erről már korábban írtunk is. Így, akik csak arra mennek, hogy minél nagyobb haszonkulccsal tudjanak dolgozni, azok szépen lassan elfogynak. Az embereknek igénye van a finom minőségi fagylaltra. Ebből kifolyólag bízunk benne, hogy egyre több minőségi fagylaltozó fog üzemelni hazánkban. Mert megérdemeljük!

2. Fagylalt népszérűsödése: Az utóbbi években egyre több oldal, média foglalkozik a fagylalttal. Főleg nyár elején. Ennek köszönhetően valamelyest, nőtt a fagylalt iránt érdeklődök száma. Ezt támasztja alá az is, hogy egyre több fagylalttak kapcsolatos esemény is van Magyarországon. Ilyen az idei Fagylalt Kiállítás, a Balaton Fagyija verseny, az Év fagylaltja verseny, a NÉBIH által kiírt népszerűségi verseny és még sorolhatnánk a többi kisebb programot. Tehát kijelenthető a fagyinak folyamatosan emelkedik a népszerűsége.

3. “Wellness fagylaltok elterjedése”: Sajnos egyre több embert érintenek a különféle allergiás megbetegedések. Ez megmutatja magát a fagyi világában is. Sokan keresnek tej-, cukor-, tojás-, lisztmentes fagylaltokat. Mivel a beteg emberek száma is fokozatosan nő, így az igény a “wellness fagylaltok” iránt is. Erre a média pedig rátesz még egy lapáttal..

4. Új trendek megjelenése: Valljuk be, új ízeket már nagyon nehéz fagylaltban kitalálni. Most már legtöbben az ízeket kombinálják, így kreálva finomabbnál-finomabb fagyikat. De az alapanyaggyártók, már újabbnál-újabb ötletekkel állnak elő. Most jobbára a fagylalt jégkrémbe bújtatva az őrület, ami még kiforratlan állapotban van. De pár éve a fagylaltdíszítési technikák nyűgözték le a kiállításokra látogatókat. Idén is valami hasonlót várunk, tehát semmi új íz, csak új ízharmónia.

5. “?”: Az ötödik pontot meghagyjuk nektek. Mindenki döntse el maga, mi az amit vár az idei szezontól. Ha gondoljátok meg is oszthatjátok véleményeteket a cikkhez hozzászólva.

Írásunk teljesen szubjektív vélemény, így nem is törvényértékű.